Officiële Overheidspublicaties

KOOP is verantwoordelijk voor de dagelijkse publicatie van overheidsinformatie in Nederland. Met onze publicatiediensten stellen we de gehele Nederlandse overheid in staat om officiële overheidsinformatie te publiceren.

Wet elektronische bekendmaking

Sinds 1 juli 2009 is de Wet elektronische bekendmaking in werking getreden en verschijnen de Staatscourant, het Staatsblad en het Tractatenblad alleen nog maar in elektronische vorm op www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dat moment vormt deze website dus ook de officiële bron voor Nederlandse bekendmakingen.

Voordelen van digitaal publiceren

  • Alle Officiële Publicaties van centrale en decentrale overheden zijn eenvoudig toegankelijk via het internet;
  • Officiële Publicaties worden gratis ter beschikking gesteld;
  • Er is een archief beschikbaar waarin Officiële Publicaties vanaf 1995 kunnen worden opgezocht. Dit archief is te benaderen via zoek.officielebekendmakingen.nl
  • Mogelijkheid tot inschrijven voor een attenderingservice per e-mail, waarmee u op de hoogte wordt gehouden over actuele onderwerpen of bijvoorbeeld bestemmingsplannen in uw gemeente;
  • Na het openen van een Officiële Bekendmaking kunt u – waar van toepassing- direct doorklikken naar de achterliggende wet- en regelgeving.