Voor de zomer alle gemeenten aangesloten op Berichten over uw Buurt

Van Maastricht tot Texel: ruim 230 gemeenten zijn aangesloten op onze e-mailservice Berichten over uw Buurt. Voor de zomer volgt de rest.

Meer dan 5 miljoen mensen ontvangen een welkomstmail

Wie 25 jaar of ouder is en een e-mailadres heeft opgegeven bij MijnOverheid, krijgt een abonnement op Berichten over uw Buurt. Meer dan 5 miljoen inwoners in ruim 230 gemeenten ontvingen al een welkomstmail. Hierin staat bijvoorbeeld hoe je de dienst kunt gebruiken. ‘We zien vooralsnog weinig afmeldingen en de berichten worden goed geopend,’ vertelt Marieke Alberts, als implementatiemanager bij KOOP betrokken bij de ontwikkeling Berichten over uw Buurt. ‘Ook het aantal vragen aan onze helpdesk valt tot nu toe reuze mee.’ Bekijk welke gemeenten in juni worden aangesloten.

Inwoners digitaal en actief informeren

Door Berichten over uw Buurt zijn inwoners snel en makkelijk op de hoogte als er iets in hun woonomgeving gebeurt. Zoals de aankondiging van de kap van een boom in de straat. Of als de buurman een vergunning aanvraagt voor een verbouwing. Marieke: ‘Met deze dienst informeert de overheid inwoners actiever en transparanter, dat is echt iets om trots op te zijn.’ 

Zo bereid je inwoners voor op Berichten over uw Buurt

Inwoners voorbereiden op de komst van Berichten over uw Buurt? In onze communicatietoolkit vind je bijvoorbeeld communicatieplannen van de gemeenten Dordrecht en Zoetermeer en Instragram-posts van Goes. Bekijk de communicatietoolkit Berichten over uw Buurt.