Mijlpaal! Berichten over uw Buurt in 21 gemeenten

Van Den Haag tot Terschelling: de eerste 21 gemeenten zijn aangesloten op Berichten over uw Buurt. Met deze e-mailservice zien inwoners meteen (voorgenomen) besluiten die gaan over hun directe leefomgeving. Zoals het kappen van een boom.

Berichten over uw Buurt gaat verder

KOOP is in november 2023 begonnen met de stapsgewijze uitrol van Berichten over uw Buurt. Op 27 februari is Den Haag, als eenentwintigste en laatste gemeente van de kopgroep, aangesloten op deze nieuwe e-mailservice. Na een evaluatiepauze gaat KOOP vanaf 2 april verder met gemeenten aansluiten op Berichten over uw Buurt. Op de informatiepagina Berichten over uw Buurt rondom uw woonadres en in de nieuwsbrief van 4 maart staan welke gemeenten in Zuid-Holland, Flevoland en Drenthe van 2 t/m 12 april (week 14 en 15) worden uitgerold. 

Kijk het VNG webinar terug

Met deze nieuwe e-mailservice kunnen inwoners (voorgenomen) besluiten die gaan over hun directe leefomgeving, rondom hun woonadres, gemakkelijk en snel digitaal inzien. U komt er meer over te weten in het nu terug te kijken VNG webinar Berichten over uw Buurt in uw gemeente.

Zo helpen we u op weg

Meer informatie over Berichten over uw Buurt vindt u verder op de informatiepagina Berichten over uw Buurt rondom uw woonadres. Ook is er een informatiepagina met veelgestelde vragen. En kunt u de communicatietoolkit gebruiken om u inwoners voor te bereiden op de komst van Berichten over uw Buurt. Daarin zijn ook voorbeelden van andere gemeenten opgenomen.