LinkeXtractor van KOOP volgens jury-oordeel 2e bij de Computable Awards

In een spannende finale dinsdagavond 30 oktober werden tijdens het galadiner en show van de Computable Awards de winnaars in de diverse categorieën bekend gemaakt. UBR|KOOP wist met haar product de LinkeXtractor door te dringen tot de 5 finalisten in de categorie 'ICT-project van het jaar bij de Overheid'. Vanuit de overheid kwamen de felicitaties voor de 50 jarige Computable via een videoboodschap van staatssecretaris Raymond Knops. Ook werd een deel van de prijzen uitgereikt door VVD Tweede Kamerlid Jan Middendorp, belast met het onderwerp digitale overheid en indiener van diverse moties op dit terrein.

De LinkeXtractor zorgt ervoor dat juristen en anderen met één klik een samenhangend overzicht van jurisprudentie, regelgeving en andere documenten met betrekking tot een wetsartikel in één seconde kunnen opvragen. Het ministerie van BZK en haar uitvoeringsorganisatie UBR zijn trots op dit product. Reden voor de directeur-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk en de directeur van UBR om, naast management en adviseurs van KOOP, bij het Computable Awards diner aanwezig te zijn. Ook waren bestuurders en management van de Hoge Raad en de Raad voor de Rechtspraak aan tafel vertegenwoordigd.

KOOP ging helaas niet met de eerste prijs naar huis. Deze werd in de wacht gesleept door de gemeente Zuidhorn. De LinkeXtractor van KOOP bleek door de jury als 2e te zijn beoordeeld (bijna 25% van de stemmen). Volgens de jury "is het team achter de LinkeXtractor erin geslaagd om eindeloos zoeken naar juridische bronnen veel effectiever en sneller te maken, waarmee de tijdsbesteding en dus kosten van juristen aanzienlijk worden verlaagd. Naar juryoordeel is het team van de LinkeXtractor er in geslaagd een AI-toepassing te bouwen die direct resultaat laat zien. Het koppelt diepgaande kennis van complexe informatiestructuren van nationale en Europese databronnen naadloos aan fundamentele kennis van onder meer linked data en complexe logica." 

KOOP is trots. Trots op de finaleplek. Trots op het team dat verantwoordelijk is voor de LinkeXtractor. Een team dat innovatieve software heeft ontwikkeld, met een groot maatschappelijke nut!

Computable Awards 2018
Beeld: ©KOOP / KOOP
Computable Awards 2018