Sluit je aan bij de TOOI-community

Voor het beter vindbaar maken van overheidsinformatie gebruiken we het TOOI-kennismodel. Bijvoorbeeld in de Woo-index en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Sluit je aan bij de TOOI-community. En denk mee over nieuwe functionaliteiten.

Overheidsinformatie beter vindbaar maken

Werk je nog niet met TOOI, maar heb je er wel over gehoord: TOOI staat voor ‘Thesauri en Ontologieën voor Overheidsinformatie’. Met dit kennismodel maken we overheidsinformatie beter vindbaar, toegankelijk, uitwisselbaar en herbruikbaar. Dankzij de ‘computerleesbare’ taal voor data en metadata. Dit betekent dat je alle broninformatie direct kunt gebruiken. Denk aan waardelijsten met codes (URI’s) voor:

  • overheidsorganisaties in het Register van Overheidsorganisaties
  • talen en filetypes van de Europese Unie
  • thema-indeling voor officiële publicaties

Sluit je aan bij de TOOI-community door aanmelden nieuwsbrief

Het mooie: in onze TOOI-community kun je meedenken over nieuwe functionaliteiten en kennis en ervaring uitwisselen met vakgenoten. Sluit je aan door je te abonneren op onze TOOI-nieuwsbrief. Hierin lees je over onze kennissessies, de laatste ontwikkelingen en nieuwe functionaliteiten. Zoals gemeentelijke herindelingen en de officiële namen van ministeries na de kabinetsformatie.