Inloggen met DigiD-OP vanaf dinsdag 19 juli 2022 18:00 uur niet meer mogelijk

Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) heeft voor u een urgente mededeling. 

Na dinsdag 19 juli 2022 18:00 uur is het niet meer mogelijk om in te loggen met uw huidige inloggegevens voor DigiD-OP, de zakelijke variant van DigiD. Met DigiD-OP logt u in op de applicaties van KOOP.

Hoe log ik voortaan in?

De link naar applicaties zelf is ongewijzigd gebleven. U komt alleen niet meer terecht op de inlogpagina van DigiD-OP, maar op de inlogpagina van KOOP. Zie Afbeelding 1 inlogscherm. 

Wij hebben voor u een nieuwe gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord aangemaakt. Deze ontvangt u aanstaande maandag 18 juli 2022 in twee afzonderlijke e-mails. De nieuwe inloggegevens bieden de mogelijkheden om vanaf dinsdag 19 juli 2022 om 20:00 uur weer in te loggen. Let op: het kan zijn dat de e-mails in uw spambox belanden. Houd daarom naast uw inbox ook uw spambox in de gaten. De afzender van deze e-mails is servicedesk@koop.overheid.nl.

In onderstaand scherm vult u uw nieuwe gebruikersnaam en nieuwe wachtwoord in die u per e-mail heeft ontvangen.

Vergroot afbeelding Afbeelding 1 inlogscherm
Beeld: KOOP
Afbeelding 1 inlogscherm

Afbeelding 1 inlogscherm

In dit scherm vult u uw nieuwe gebruikersnaam en nieuwe wachtwoord in die u per e-mail heeft ontvangen.

Vergroot afbeelding Afbeelding 2 scherm wijzigen wachtwoord
Beeld: KOOP
Afbeelding 2 scherm wijzigen wachtwoord

Afbeelding 2 scherm wijzigen wachtwoord

Hierna logt u in met het nieuwe, door u zelf aangemaakte, wachtwoord. De gebruikersnaam en het wachtwoord van uw DigiD-OP kunt u niet meer gebruiken. Let daar op als u deze gegevens heeft opgeslagen in bijvoorbeeld de browser of een Password Manager.

Overige vragen?

Heeft u nog (andere) vragen over deze wijziging of over het inloggen? Neem dan contact op met KOOP via het contactformulier. Wij helpen u graag.