Lokale Bekendmakingen

Waarom alle bekendmakingen in het huis-aan-huis krantje doorspitten als je alleen maar wilt weten of de buurvrouw die mooie boom in de straat mag kappen? Een e-mail met antwoord op deze vraag is veel effectiever. Als projectdeelnemer aan Lokale Bekendmakingen publiceert een gemeente haar bekendmakingen via de eigen website en www.overheid.nl. Dit betekent dat hun inwoners - na aanmelden voor deze service - ook automatisch relevante bekendmakingen in hun mailbox kunnen ontvangen.

Provincielandschap

Activiteiten vlak bij huis

Veel overheden publiceren hun bekendmakingen als serviceproduct op internet. Dit doen zij naast de formele bekendmaking in het huis-aan-huisblad. Onderzoek wijst uit dat mensen vooral geïnteresseerd zijn in activiteiten vlak bij huis. De attenderingsservice Berichten over uw buurt (voorheen Bekendmakingen) zorgt hiervoor. Iedereen kan een persoonlijk profiel aanmaken en aangeven in welke bekendmakingen ze geïnteresseerd zijn.

Berichten over uw buurt

Iedereen kan op berichten over uw buurt een persoonlijk profiel aanmaken en aangeven in welke bekendmakingen ze geïnteresseerd zijn. Tevens kan er worden aangegeven hoe men deze informatie wil ontvangen door een postcode en huisnummer in te vullen en een afstand te kiezen (bijvoorbeeld alle bekendmakingen in een straal van 500 meter rond het opgegeven adres). Daarnaast:

  • informeert de emailservice alle afdelingen die zich met bekendmakingen bezighouden. Zo kunnen uw collega's antwoord geven op vragen van burgers en bedrijven;
  • uw bekendmakingen zijn ook vindbaar via de website www.overheid.nl;
  • u kunt ook bekendmakingen van de provincie en andere gemeenten op uw site tonen. Daarmee biedt u extra service voor inwoners die ook te maken hebben met andere overheden.