Aanmelden voor CVDR

Het is per 1 januari 2011 verplicht uw regelgeving in geconsolideerde vorm via de Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving (CVDR) beschikbaar te stellen op Overheid.nl. Bekijk direct de aansluitopties voor CVDR.

Stap 1: aanmelden

U wijst verantwoordelijke personen aan voor het publiceren van de regelgeving. Meestal is dit een jurist. U retourneert het aanmeldingsformulier en u ontvangt van ons een gebruikersnaam voor de CVDR. Vraag het aanmeldingsformulier aan via regelgeving@overheid.nl .

Stap 2a: consolideren van regelgeving

U behaalt de consolidatietoets, u inventariseert en consolideert uw regelgeving en u voegt wetstechnische gegevens toe aan elke regeling. Zodra u een keuze heeft gemaakt voor de wijze van invoer, kunt u ook vast beginnen met het invoeren van regelingen via de gekozen invoermodule. Let op: deze stap heeft vaak een doorlooptijd van meerdere maanden!

Stap 2b: Keuze voor wijze van invoer

U kunt uw regelgeving invoeren via de CVDR invoermodule óf via de invoermodule van uw eigen CMS leverancier. Deze keuze kunt u samen maken met de afdelingen Juridische Zaken, Communicatie en ICT. Let op: alleen het publiceren van regelgeving op uw eigen website is niet voldoende om aan uw wettelijke verplichting te voldoen! U dient tevens uw regelgeving te publiceren via de CVDR.

Stap 3: 100% verklaring

Als u al uw regelgeving heeft ingevoerd in de decentraleregelingenbank via de CVDR, stuurt u ons de 100%- verklaring, waarmee u verklaart dat u 100% van de algemeen verbindende voorschriften van uw organisatie aanbiedt.