Over Uw Buurt App

De overheid biedt haar diensten en berichten steeds vaker online aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken. Nu is er ook de mogelijkheid om via de e-mailservice of app ‘Over uw buurt’ continu op de hoogte blijven van berichten van gemeenten, provincies en waterschappen.

Over uw buurt

Informatie via de app

Met de 'over uw buurt app' ontvangt u informatie over besluiten die direct invloed hebben op uw eigen (woon)omgeving. Denk bijvoorbeeld aan vergunningen, ruimtelijke plannen en plaatselijke regelgeving. Via de app op uwsmartphone of tablet of rechtstreeks via de mail. U kunt zelf instellen welke  berichten u wilt ontvangen. Informatie van gemeente, provincie en waterschap komt zo eenvoudig op één plek samen.

Hoe werkt het?

Hierbij heeft u de mogelijkheid om hele gebieden te selecteren zodat u in één oogopslag ziet wat er speelt in uw postcodegebied, gemeente, waterschap of provincie. Via symbolen wordt aangegeven om wat voor besluiten het gaat. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om tot 6 favorieten toe te voegen zodat u snel de juiste informatie kunt opvragen. Hierbij is het tevens mogelijk om attenderingen te ontvangen indien er nieuwe besluiten worden gepubliceerd.

Wettelijke publicaties

Voor de informatie wordt gebruik gemaakt van de wettelijke publicaties op www.overheid.nl. Deze app biedt een extra service waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Daarvoor zijn de publicaties op www.overheid.nl leidend. De gegevens worden éénmalig per dag opgehaald en verwerkt. Hierdoor kan het zijn dat een besluit een dag later beschikbaar is in de app.