Mobiele Apps

Met de ontwikkeling van mobiele apps maakt KOOP overheidsinformatie nog toegankelijker voor iedereen. De afgelopen jaren heeft KOOP twee gratis mobiele apps beschikbaar gesteld: de app officiële bekendmakingen, de wettenpocket app.

Leerlingen

Overheidsinformatie toegankelijk

In de over uw buurt-app worden Berichten over uw buurt grafisch weergegeven op een kaart. Dit kunnen vergunningen, verkeersbesluiten, regelingen of bekendmakingen zijn. De kaart kan eenvoudig versleept worden waarbij de berichten over uw buurt steeds via een symbool getoond worden. Er kan in- en uitgezoomd worden en er kan gezocht worden naar woonplaatsen, gemeenten en postcodes.

Wettenpocket

In april 2014 introduceerde KOOP de wettenpocket. De wettenpocket is een applicatie waarmee een gebruiker bundels van nationale en decentrale wet- en regelgeving kan raadplegen. De applicatie werkt zowel in de internetbrowser als ook via een App (Android en IOS). Het gebruik van de wettenpocket is gratis en publiek beschikbaar.

Officiële bekendmakingen app

De officiële Bekendmakingen-app biedt u de mogelijkheid om recent gepubliceerde officiële elektronische bekendmakingen uit de Staatscourant, het Staatsblad, het Tractatenblad, het gemeenteblad, provinciaalblad en waterschapsblad van de deelnemende overheden overzichtelijk te raadplegen op uw mobiele device. Tevens zijn de recent gepubliceerde parlementaire documenten beschikbaar. U kunt zelf kiezen welke publicaties u wilt ontvangen, zodat dit helemaal op uw voorkeur is afgesteld.