Gebruikersraden UBR|KOOP 13 november en 4 december

UBR|KOOP organiseert een aantal keer per jaar een gebruikersraad in de regio. Deze bijeenkomsten worden speciaal georganiseerd voor gemeentes, provincies en waterschappen die gebruik maken van de applicaties om onder andere hun verordeningen en kennisgevingen bekend te maken op overheid.nl

Op dinsdag 13 november en 4 december vonden twee gebruikersraden van het najaar plaats. Dit keer was UBR|KOOP te gast in Deventer en Breda. De gebruikersraad stond in het teken van wetgeving naar de praktijk: alle wettelijk voorgeschreven bekendmakingen en kennisgevingen moeten per 1 januari 2020 digitaal gepubiceerd worden via het landelijk systeem van KOOP. Het was een gevarieerd programma, waarbij er kort verslag werd gedaan over de ontwikkelingen bij KOOP over de afgelopen zes maanden. Ook stonden er verschillende kennissessies op het programma. Talking traffic gaf een presentatie over nieuwe inovatieve verkeerstoepassingen die ze door onder andere het gebruik van open data kunnen ontwikkelen en de deelnemers werden bijgepraat over het invoeren van beleidsregels. Van elkaar leren is een van de doelen van de gebruikersraad. Gemeente Coevorden gaf een presentatie over het inrichten van het werkproces rondom verordeningen. En de Servicedesk van KOOP was live aanwezig om de meestgestelde vragen die bij hen binnen komen te behandelen en gaven een workshop over het werken met word sjablonen. 

Het waren weer twee inspirerende dag. Heeft u de gebruikersraad gemist? De presentaties die tijdens de gebruikersraad zijn gegeven treft u hieronder.

Gebruikersraden 13 november en 4 december
Beeld: ©KOOP